hizmetlerimiz

çekici bir gülümsemeyle kalıcı etki yaratın...

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Hollywood gülüşü bugün kliniklerde en fazla istenilen diş estetiği şeklidir. Hollywood gülüşünden kasıt estetik bir gülüşe sahip olma isteğidir. Estetik gülüş ise kişinin mevcut diş yapısının porselen kaplama ile düzeltilmesi Diş etleri ile dişler arasındaki uyumsuzluğun dişeti estetiği uygulamaları ile düzeltilmesi yada dişler üzerinde uygun diş zirkonyum kaplama uygulamalarının yapılması ve kişi güldüğü zaman tamamen sağlıklı diş ve diş etleri beyaz dişler ve estetik bir görünüme sahip olması Hollywood gülüşü olarak nitelendirilmektedir.

Hayranı olduğumuz starlar gibi gülmeyi, konuşurken onlar gibi dikkat çekmeyi elbette ki hepimiz isteriz. Teknoloji çağının getirdiği yepyeni diş hekimliği teknikleriyle şimdi yanlızca ünlüler değil, herkes böyle güzel ve estetik dişlere sahip olabiliyor.
Inley ve onleyler, dolgu yapılabilecek yeterli diş dokusunun olmadığı veya kaplanacak derecede zarar görmemiş dişlere uygulanan bir estetik tedavi yöntemidir.
Aralarındaki fark kapsadıkları alanla ilgilidir. İnleyler dolguya daha çok benzer ancak dişlerin çiğneme yüzeyinde bulunan tepecikler (tüberkül) arasında yer alırlar. Onley ise bir ya da daha fazla tepeciği de örtecek biçimde yapılır.

Genellikle kanal tedavisi görmüş veya ileri derecede çürümüş dişlerde çürük temizlendikten sonra geriye yetersiz sağlam diş dokusu kalır. Bu da komşu dişlerle kontak yani temas kurulmasını imkansız hale getirir. Komşu dişle kontak noktası olmaz ise yediğiniz gıdalar kolayca arada birikir ve diş dokusunda ve diş etlerinde sorunlara neden olur. İnley ve onley model üzerinde hazırlandığından dolayı istenilen anatomik form ve kontak kolaylıkla sağlanır. Ayrıca klasik dolgu materyaline göre aşınmalara ve çiğneme basınçlarına daha dayanıklıdır.
Laminate veneer (yaprak porselen), oldukça yaygın olarak uygulanan diş kaplama yöntemidir. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren yaygınlaşan bu porselen kaplamalar ile diş dokusundan çok fazla aşındırma yapmadan konservatif yöntemlerle mükemmel estetik görünüm sağlanabilmektedir. Bu işlemle, dişlerin doğal beyaz rengini bozan renk değişiklerinin giderilmesi, dişlerin şeklinde meydana gelen minör bozuklukların, deformasyonların giderilmesi mümkün olmaktadır.

Lamine diş tedavisi küçük bir müdahaleyle gerçekleştiği için tedavi süresi bakımından hastaya konfor sunar, zamandan kazandırır. Bu kaplamalar son derece sağlamdır. Yapıştırılan bir lamine tabakayı dişten total bir şekilde çıkarmak imkansızdır. Sadece aşındırma işlemiyle ortadan kaldırılabilir. Renklenmeye ve aşınmaya karşı dirençli olduğundan uzun yıllar güzel bir gülümseyişin garantisidir.


Empress (full porselen), metal alt yapı kullanılmadan, basınç altında sıkıştırılmış kristal yapılı seramik çekirdek üzerine cam seramik pişirilerek elde edilen, dayanıklılığı arttırılmış porselendir. Tamamı seramikten oluşur.

Metal alt yapı bulunmaması ve full seramik içerikli olması doğal dişlerin şeffaflığını, ışığı yansıtma ve geçirme özelliklerini taklit eder. Yapıştırıcıların da empress ve diş dokusuna uyumu, malzemelerin bukalemun etkisi istenen ideal rengi ve şeffaflığı sağlar. Doğal dişlerinizin tüm karakteristik özellikleri empress diş kaplamalarına aktarılabilir. Böylelikle doğal diş estetiği yakalanmış olur.
Tam Estetik Kuron (tam kaplama), hasarlı bir dişi yeniden eski haline getirmek için dişe uygulanan bir kaplamadır. Amacı dişi güzelleştirmek, sağlamlaştırmak ve korumaktır.

Sizin için en uygun malzemeyi seçerken, hem görüntü hem de işlev göz önünde bulundurulur. Dişhekiminiz; diş yerleşimi, dişeti dokusunun konumu, gülümsediğinizde görünen dişlerinizin miktarı, dişlerinizdeki renklenmeler ve dişlerinin fonksiyonlarını değerlendirip bu konuda bir karara varacaktır. Kuronlar çeşitli malzemelerden yapılabilir. Bunlar; altın veya daha değersiz alaşımlar, porselen (seramik), akrilik, kompozit veya tüm bunların bir kombinasyonu olabilir.
Porselen dolgu uygulaması, dişin eksik olan bölümünün anatomik esaslara göre tamamlanması işlemidir. Genellikle dişte fazla kayıp olan durumlarda bu dolgu yöntemi kullanılılır. Konservatif bir tedavi şekli olan bu yöntemde en temel amaç, dişin doğal yapısını ve görünümünü korumaktır. Özellikle azı dişlerine sıklıkla uygulanır. Bunun nedeni, yiyecekleri çiğneyen dişler olmaları nedeniyle azı dişlerinin diğer dişlerden daha dayanıklı olmasının gerekmesidir.

Genellikle dişte fazla kayıp olduğunda tercih edilen porselen dolgular, hasta için zorlu bir uygulama değildir. Öncelikle dişte uygun bir oyuk hazırlanır veya mevcut oyuk dolguya uygun hale getirilir. Ardından hazırlanan kavitelerin ölçüleri laboratuvara gönderilir. Kayıp olan parça, hastanın dişinin yapısına ve ölçülerine uygun şekilde, porselen malzeme kullanılarak laboratuvar ortamında hazırlanır. Daha sonra hastanın dişine uygulanan bu dolgu malzemesi diş minesi kadar dayanıklıdır.
Bize fark edildiğimizi hissettiren ve mutluluk veren gülümsememizdir. Gülüşümüzü etkili kılan ise dişlerimizdir. Sararmış dişlerle, bırakın gülmeyi konuşmak bile istemeyiz.

Dişlerimize azami özeni göstermemize rağmen rengi yine de istenilen beyazlıkta olmayabilir. Genellikle daha önce kullanılmış tetrasiklin grubu antibiyotikler, kanal tedavisi, çok fazla kafein ve sigara tüketimi dişlerin sararmasına neden olur. Sararmış dişleri ne kadar fırçalarsak fırçalayalım istediğimiz beyazlığı yakalamamız zordur. Bu noktada devreye uzman bir hekim desteğinin girmesine ihtiyaç vardır.

Klinik diş beyazlatma, adından da anlaşılacağı üzere klinikte doğrudan diş hekimi tarafından uygulanan bir beyazlatma işlemidir. Dişlerinize hekim kontrolünde mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılan Office Bleaching'de dişler işlem sonunda hemen birkaç ton açılabilir ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.
Ortodonti diş ve çene bozukluklarının teşhis, tedavi ve önlenmesi olarak tanımlanabilir. Çapraşık dişler sadece istenmeyen bir görünüme sebep olmakla kalmaz; ne kadar iyi bakılırsa bakılsın, ne kadar iyi fırçalanırsa fırçalansın, tam olarak temizlenmesi mümkün olamayacağı için ileride diş kayıplarına, çürüklere ve diş eti rahatsızlıklarına sebep olabilirler. Bu nedenle sadece estetik kaygılar nedeniyle değil, ağız hijyeninin sağlanabilmesi ve ileride yaşanabilecek ağız ve diş rahatsızlıklarının önüne geçmek için de ortodonti tedavileri gereklidir.

Ortodontik tedavi, sabit ve hareketli mekaniklerle dişlerin ve çenenin düzeltilmesi işlemidir. Genelde uzun süreli ve disiplin gerektiren bir tedavidir.

Her ne kadar modern ortodontide yaş sınırı çok yukarıya çıkmışsa da, ideal tedavi yaşı puberte atağının hızlı olduğu dönemleridir. (10-12 yaş civarı). Ancak unutulmamalıdır ki her vaka kendine özeldir.

Tedavilerde kullanılan mekanikler, genelde dişlerin dudak taraflarına yapıştırılan braketlerle yapılmaktadır. Bunun dışında vaka sayısı ve olurluluğu düşük olmakla birlikte, dil tarafına adapte edilen braket teknikleri (lingual teknik) ve şeffaf takıp çıkarılabilen (invisalign) metotlar da vardır.